Warmte Overdracht bij Vloerverwarming

 • Warmte overdracht bij vloerverwarming vindt plaats door middel van geleiding ,vloerverwarming werkt met lage themperatuur,het ingaande themperatuur bij vloerverwarmingssystemen moeten minimaal een themperatuur aan de vloer toelaten van 40 graden tot 48 graden.

 

 • Deze graden zijn ook dan optimaal voor het opwarmen van vloerbekledingen afhankelijk van het soort wat toegepst zijn,het water voor dat de vloer ingaat word gereduceerd door het vloerverwarmingverdeler van hoge themperatuur naar lagere themperatuur van variërend 40 graden tot 48 graden en is afhankelijk van het ingestelde stand van het thermostaatknop op de verdeler.

 

 • Soorten Vloerbekledingen

  Vaak toegepaste Vloerbekledingen als afwerkvloeren zijn:

  • Vloertegels:

   Vloertegels zijn  de beste warmte opnemers en warmte geleiders in vloerbedekking soorten in combinatie met Vloerverwarming ,vloertegels hebben de laagste RC waarde(warmteweerstand)bieden nagenoeg geen weerstand bij het overdragen van het warmte aan het oppervlakte en aaneengelegd met cement gebonden poederlijm,cement gebonden lijmen zijn ook goede warmte geleiders en opnemers.

   Vloertegels vormen samen met cementgebonden lijmen en natuurlijk geschikt voor vloerverwarmingen hebben goede massadikte en deze dikte verhoogd de capacitiet van de opgenomen wattage per m2 warmte die opgenomen is door de vloertegels.

   Gezien dat de rendement van vloertegels heel goed zijn,kunt u zonder twijfels uw bestaande radiatoren laten vervallen,ook al is de vloer niet goed geisoleerd.Isolatie is natuurlijk ten alle tijden goed voor het stook kosten en snel stijgen van het ruimte themperatuur.

   

   

   

   

Top vloerverwarming.nl - Top-Vloerverwarming-8